Pressemeddelelse d. 7.4.2008    

Gaderummets svar på tiltale fra Socialudvalget:

”I ligger som I har redt”.

 

Socialudvalget i København lancerede torsdag i sidste uge et nyt angreb på Gaderummet på Nørrebro – socialpsykologisk fristed for hjemløse og udstødte unge - med udtalelser i P4’s radioavis. Visse medlemmer af udvalget udtrykker harme, forargelighed og vrede mod at vi som brugere har fastholdt vores eneste sted Gaderummet, som udvalget besluttede lukket for 11 måneder siden.

Link til udsendelser på P4 torsdag d.3.april 2008. Klokken 11.30 og 12.30

 

Til Socialudvalget fra brugergruppen i Gaderummet:

”I ligger som I har redt. I har lukket Gaderummet hen over hovedet på os – og som erstatning for det eneste sted hvor vi ”dobbeltudstødte” kan rummes og få relevant hjælp, vil I gennemtrumfe Jeres egen socialpædagogiske institution, som er magen til dem der udstødte os, og som hverken modsvarer vores behov eller er faglig relevant. Vi har intet valg. I bliver ved at spilde Gaderummets indefrosne ressourcer på det såkaldte ”Nødrum” på Fenmarksgade, hvor vi er uvelkomne og hvor I tilkalder politiet eller kører os på en lukket afdeling hver gang vi ikke vil gå tidligt i seng.

Den er magen til de gammeldags kommunale institutioner, der tidligere har udstødt os, som ikke kunne rumme eller hjælpe os, som opgav os eller smed os ud til gaden. Vi kan ikke bruge den form for pædagogik – derfor er vi i Gaderummet. At I så beslutter at give os traditionel pædagogik er tegn på et Socialudvalg med en pinlig mangel på indsigt i det sociale område og dets udfordringer.

Det bestyrkes gennem, at I har sat de selvsamme institutioner der tidligere har smidt os ud og ikke haft kompetencer at hjælpe os – Missionen Blandt Hjemløse og Askovsgården – til at drive den nye institution. Det hænger ikke sammen! Og vi nægter – i sagens natur – at gå pga. udokumenterede påstande, der endvidere er lovstridige, og at acceptere en institution som vil betyde vores egen udstødelse tilbage til gaden. Vores alternative pædagogik fjernes på udokumenterede påstande, som I, Socialudvalget, hverken vil dokumentere eller afblæse. Brugerstyringen afskaffes og vores intensive psykologhjælp som vi får i Gaderummet og har brug for tager I fra os. Meget mere inkompetente dispositioner fra Jeres side er næppe mulig. I har ikke givet os et reelt valg, udover at fortsætte i Gaderummet uden penge. Vi har intet at miste. Og vi opfordrer derfor fortsat vores medarbejdere og vores ledelse til at fortsætte arbejdet og med at give os den hjælp vi har brug for, og ikke svigte os, som I gør det”

-- udtaler en samlet brugergruppe i Gaderummet.

Sejr og Personhetz

”Vi har opført os ordentligt, vi har ikke brændt noget af og forsøgt faglig dialog med Jer gang på gang siden I lukkede vores sted. Intet svar. Ingen hjælp. I har givet os fingeren hver gang. I har endda forsøgt at true og sulte os ud af Gaderummet, og nægtet os varme og varmt vand, så vi må ligge og fryse og sulte om natten og må gå daglig tiggergang i Københavns gader for at klare os. Vi vil ikke ligge under for sådanne beskidte metoder fra Jeres side.

Derfor opfatter vi det som en sejr for os og demokratiet at I efter 11 måneders mislykket pres og manipulationer er nødt til at gå rettens vej, ved at starte en fogedsag. Det er Jer der ikke har lavet jeres arbejde ordentligt, derfor må I også tage konsekvensen og ansvaret i stedet for at køre en personhetz mod vores daglige leder Kalle Birck-Madsen og forsøge at gøre ham til syndebuk. Det er simpelthen for lavt og uværdigt og vidner blot om at I er utroligt pressede i den her sag.

Vi har for længst mistet tilliden til at I som Socialudvalg er til at nå med sund fornuft og saglige og faglige argumenter, derfor bliver vi her med krav om en retfærdig behandling, om så vores strøm går i morgen, og vi ser frem til fogedens afgørelse i vores sag som er helt uafgjort endnu. Hverken Socialudvalget eller Leslie Arentoft kan diktere på forhånd hvad fogedens afgørelse vil blive. Vi har en god juridisk sag, som vi tror på”,

--udtaler brugerne i Gaderummet, der oplyser at kommunens fogedsag er med henblik på at smide ALLE ud af Gaderummet - ikke blot den daglige leder Kalle Birck-Madsen.

 

En samlet brugergruppe Gaderummet

 

Kontaktperson

bruger, Peter Mosegaard tlf. 22 76 21 12

bruger, Anton Alsbjerg Jørgensen tlf. 20 16 96 86

Alle dokumenter i sagen er tilgængelige på vores hjemmeside gaderummet.dk under Nyeste Indlæg

 

Gaderummet 35 81 55 55

info@gaderummet.dk

www.gaderummet.dk

www.tvgaderummet.info