Pressemeddelelse d. 22.11.2008


Demonstration mod Socialborgmester Mikkel Warmings svigt af hjemløse

af brugerne af Gaderummet på Nørrebro - være-, bo- og behandlingssted for hjemløse og udstødte unge

Socialborgmester Mikkel Warming valgte i går fredag at sætte fogeden og politiet til at rydde vores hjem og fristed Gaderummet. Udsættelsen skete uden forudgående varsel, hvilket klart strider mod retspraksis, og på trods af, at vores sag er anket til Højesteret. Vores advokat har nu på vores vegne klaget over kommunens fremgangmåde.

Vi fik ikke lov til at tage vores personlige ejendele med os og blev nægtet adgang til vores livsvigtige medicin. Efterfølgende, da vi stod på gaden med ingenting, kunne vi se at flere politibetjente stod og morede sig over os.

Takket være Socialborgmesteren er vi nu igen hjemløse. Vi har i nat sovet rundt omkring hos bekendte, hvor vi kunne låne et hjørne for natten. Hvordan vi fremover skal klare den gennem vinteren, ved vi ikke.  Vi har ikke tag over hovedet, vi er afskåret fra vores psykologhjælp og det fællesskab, der gør at vi kan klare skærene, vil gå i opløsning uden et samlingssted.

Vi opfordrer derfor fortsat vores medarbejdere, vores ledelse og vores bestyrelse til at fortsætte deres arbejde og hjælpe med at finde et nyt sted, hvor vi kan få den hjælp vi har brug for og ønsker.

I dag kl. 15.00 afholder vi demonstration for Gaderummet og imod Socialborgmesterens måde at føre dialog og socialpolitik på. Ligeledes kræver vi at Socialborgmesteren giver os adgang til de af vores ting, der er blevet låst inde i Gaderummets lokaler. Vi starter ved Folkets Plads og slutter foran Gaderummet.

Vi er ca. 30 beboere og 180 brugere, føler os forrådte af Socialborgmesteren, som nu har lukket vores fristed på et udokumenteret og urigtigt grundlag. Sådan en ageren er ikke bare nedrig, den er også ødelæggende for tilliden til demokratiet og en trussel for retssikkerheden i samfundet.

Vi erklærer hermed vores mistillid til Socialborgmester Mikkel Warming.

 

Brugerne af Gaderummet

Kontakt: brugerrepræsentant Peter Mosegaard mob. 2276 2112

eller frivillig medarbejder Anne Lei Jacobsen mob. 6065 0133