Københavns Kommune tager campingvogn fra hjemløse

 

 

Københavns Kommune sætter i nærmeste fremtid os – ca. 200 brugere af Gaderummet, bo- og værested for udstødte og hjemløse unge - ud af lokalerne i Rådmandsgade 60 på Nørrebro. Ca. 30 af os vil stå uden tag over hovedet.

 

Nu har kommunen så også konfiskeret den campingvogn, som en borger med et stort hjerte for ganske nyligt donerede til os, da hun hørte om vores akutte nødssituation.

Vi har været hos politiet for at melde campingvognen stjålet, men besøg i dag af to personer fra Vej og Park, Københavns Kommune, afslørede, at de havde konfiskeret den, lige uden for vores dør. Selv det vi knapt har nået at eje, skal altså tages fra os. Vores ejendele vil de også have væk.

 

Campingvognen var tænkt som starten for nødløsninger i forhold til de af os, der ingen andre steder vil have at tage hen, for at søge ly for vinteren. Nu er der kun presenninger og telte tilbage, som beskyttelse for vind og vejr, omkring de ejendele vi allerede har sat ud. Det er jo Socialudvalgets mening, at huset skal tømmes, trods vores retslige indvendinger der stadig pågår if. Højesteret og Statsforvaltningen, og det er vi så i gang med. Vi flytter fortsat ud af huset, men det tager nu ekstra tid når kommunen har taget vores campingvogn.

 

Campingvognen indeholdt desuden en gasovn og et telt, som ligeledes var en gave fra borgeren. Også tabet af disse er et stort nederlag, eftersom der ikke har været varme i Gaderummet siden oktober sidste år - hvor kommunen på et usagligt og stadig uoplyst grundlag, valgte at fratage os Velfærdsministeriets støttebevilling, så vi heller ikke kunne betale varmeregningerne.

 

Det er en paradoksal situation og arbejdsopgave, at sætte hjemløse og udstødte unge tilbage på gaden. Vi håber kommunen ser dette, og de selv kommer tilbage med campingvognen til Gaderummet.

                                 

 

Brugerne af Gaderummet

Kontakt: Nælde Krake, praktikant, mobil: 2617 7306