Ødelæg rygterne, ikke Gaderummet

Om Gaderummet: ”Socialpsykologisk fristed for udstødte unge”

 

Igen er vi i Gaderummet blevet bekendt med rygter, som når man hører dem, medfører at man bliver betænkelig ved at komme i Gaderummet. Rygterne var igen usande. Så hvis man bringer rygterne videre uden at tjekke dem først, så skades både Gaderummet, og de mennesker der har behov for Gaderummet – og vel også ens egen troværdighed.

I en situation, hvor Gaderummet er bezat på 11.måned, og hvor vi for at beholde huset som et åbent fristed må tigge på gaden for at samle penge ind til strøm og Internet, er det noget andet end rygtesmedning, vi kunne ønske os.

 

Historie 1. Fra Støttefest i Den Grå Hal d.19.marts

Sidste rygte var historien om to piger, der for nyligt skulle være blevet spurgt om de solgte sex af en påtrængende sort mand i Gaderummet. Og det grove var, at de ikke havde turdet sige det til nogen i Gaderummet, så det var ikke blevet taget op som det problem, det udgør.

Dette er ikke sandt. Den omtalte episode er et år gammelt, og hændelsen blev – da den var sket – straks taget op på Gaderummets fællesmødet. Pågældende mand var ny, ikke kendt af nogen i Gaderummet i forvejen - og pågældende mand er ikke set siden. 

 

Historie 2. Fra to unge på Staden

For få dage siden kom en ung fyr fra Christiania. Han undskyldte på egne og ………    FORSÆTTES PÅ NETTET HER

 

 

 

Et stigende problem i dagligdagen for alle, der vil det almene samfund

Og sådan kunne vi blive ved. Men hvad er på spil, når sådan noget sker? Det har jeg skrevet et oplæg om, som kan findes på nettet. Det fortsætter hvor ovenstående stopper.

Det er ikke kun et lokalt fænomen, hvor Gaderummet bare er en tilfældig knast, som nogen falder over med misinformation og syndebuktænkning, men det er meget bredere, og synes at angå en mere systematiseret bestræbelse fra højre, hvor socialt samvær, arbejde og politik, søges erstattet med et alle-er-alene-samfund og som knægten-under-herren.

 

Der er snart kun ”magt fra oven” tilbage - derfor den skrantende sammenhængskraft i samfundet, som alle fra højre til venstre snakker om. (Ligner meget den måde klodens økologi er begyndt at arte sig på). Det parlamentariske system er blevet rådvild, tyer alene til udøvelse af mere magt, kontrol og herskab, endnu tættere på borgeren.

Der er derimod brug for ”plurale centra” – sammenslutningerne af mennesker på fælles frit land - der kan tage kommunen, den store, i sin egen hånd. I dag er al magt vævet sammen med privatejendommens eget selvudtryk, varemarkedet, og den private profit. Der er brug for plurale centra, der kan organisere en større, men menneskelig, sammenhængskraft, hvor der planlægges ud fra udviklingen af de menneskelige behov, ikke deres tingsliggørelse.

 

Tak

I en tid hvor alle fristeder og nærmest alle porer i samfundets åndehuller er sat under pres, spærrer rygter, intriger og misinformation for et fælles modstandsarbejde. Det er sådan rygter fungerer, når de ikke bliver afklaret, også selvom det ikke var det, der var ens mening med at bringe dem videre.

 

Gaderummet takker fordi vi blev orienteret af én fra Staden om rygtet ”sort mand, købesex, piger truet til tavshed”. Og så ellers en opfordring til at besøge og bruge Gaderummet. Her er altid en åben dør. Men du skal vide, at lige nu bruger vi næsten al vores energi på at finde økonomi til vores fælles ramme – men mad får vi af og til.

 

 

Kalle Birck-Madsen, Gaderummet, Rådmandsgade 60

info@gaderummet.dk; www.gaderummet.dk