Psykofarmaka

Offentliggjort 17.03.12 kl. 21:57
Henrik Dibbern, der er formand for de praktiserende lægers organisation, kan godt se problemet i de mange mennesker på lykkepiller. Foto: Colourbox

 

Hver fjerde over 80 år er på lykkepiller

Relaterede artikler
Prischok: "Lykkepiller" steget 1.100 pct.
Børn med depressioner skal til psykiater
Styrelse advarede sent om "lykkepiller"
Se alle >>

Det er ikke svært for ældre at få udskrevet lykkepiller. Ældresagen vil erstatte pillerne med socialt samvær.

Det er ikke vanskeligt at få udskrevet en recept på antidepressiv medicin, hvis man er ældre. Tal fra Lægemiddelstyrelsen viser, at næsten hver fjerde borger over 80 år er på lykkepiller, fortæller TV 2 Nyhederne lørdag aften.

For de 65-79-årige er det hver ottende, som får antidepressiv medicin, mens det er hver 13. i aldersgruppen 20 til 29 år.

De høje tal møder kritik fra seniorkonsulent Margrethe Kähler i interesseorganisationen Ældresagen.

Bevidstløs udskrivning
- Det, jeg mener, de gør forkert, er, at de næsten bevidstløst udskriver recepter på antidepressiv medicin. De skal i stedet ordinere socialt samvær. Medicinen virker ikke altid på det grundlæggende problem, siger hun til TV 2 Nyhederne.

Henrik Dibbern, der er formand for de praktiserende lægers organisation, kan godt se problemet i de mange mennesker på lykkepiller.

- Det er et meget højt antal. Vi kommer til at bruge kræfter på at se det ordentligt efter i sømmene, siger han.

- Rigtig mange ældre oplever symptomer, der sagtens kan udlægges som depression. Den sorg og det savn, man ofte vil komme til at gennemleve som ældre, kan også give sig udtryk i depression. Vi skal bare huske at stoppe medicinen igen, tilføjer han.

Ritzau