Fra: Kalle [mailto:kallebm@mail.dk] Sendt: 17. januar 2010 22:09 Til: 'overborgmesteren@kk.dk'
Cc: 'skh@okf.kk.dk'; 'pb@udenfor.dk'Emne: Henvendelse fra Gaderummet - socialpsykologisk fristed for udstødte unge

 

Overborgmester Frank Jensen                                                                                     17.januar 2010

Rådhuset

Københavns Kommune

1599 København V

overborgmesteren@kk.dk                                                                                                                 

Med kopi til Per Larsen, Særlig rådgiver via skh@okf.kk.dk, og Preben Brandt, Projekt pb@udenfor.dk

 

Kære Frank Jensen

 

Gaderummet – socialpsykologisk fristed for udstødte unge

 

Jeg skriver til dig, fordi jeg synes du skal tænke ind i at give os Gaderummet tilbage, ikke i de lokaler på Rådmandsgade 60, som kommunen har overtaget fra os, men et andet sted. Og at du skal beslutte dig for at gøre det snart. Gaderummet var et døgnåbent være-, aktivitets- og bo-sted med integreret psykologisk rådgivning.

 

Vi er rigtig mange, både tidligere ansatte og tidligere brugere, der er kørt ud på et sidespor af kommunens socialpolitik. Heri er en meget stor gruppe unge, der i dag er fuldstændig overladt til gaden, og til svingdøren i psykiatrien og i fængslet. Selvfølgelig ikke de stærkeste, der er gået ind i banderne. Vores faglige alternativ, der fungerede, kunne noget særligt ift. disse unge.

Der er også de unge fra det gamle Gaderum, som kommunen efter lukningen i 2008, placerede i enkeltlejligheder – og hvor det ikke specielt går særlig godt. D.14.jan.10 var der en længere artikel i Urban om en sådan ung fra det tidligere Gaderum.  http://gaderummet.dk/a%202010/2010-01-14%20Urban.%20Jesper%20lever%20for%20en%2050-er%20om%20dagen.pdf. Og det er blot et eksempel blandt mange tidligere brugere, hvor det går klart den gale vej.

 

Vi har længe haft interesse i at skrive til dig. Og det gøres hermed på den kortest mulige måde. Det udløsende er den afmagt der bredte sig med nedenstående mail, da den blev sendt rundt mellem gamle fra Gaderummet. Og fordi vi tror på, at din forvaltning ikke vil mase os væk igen. Da vi var i Gaderummet, havde vi bedre samarbejde med politiet end med forvaltningen, da politiet dog havde en gran af social forståelse for de unge.

 

”Dav!

Nedenfor et billede af en kniv, som skulle være brugt til et overfald. Det blev det ikke til. Den blev afleveret til mig for lidt siden, af én der kender mig. Modet svigtede – heldigvis.

 

En kniv - alleveret!

Min fantasi rækker til at gå op på Bellahøj Politistation med kniven, fulgt af et kamera, og se om jeg kan få politiet til at snakke om, hvad unge skal gøre, når de ikke har penge til mad. Der må jo være en eller anden grund til, at der de sidste år er sket et voldsomt boom i antallet of røveriske overfald og hjemmerøverier. Jeg tror ikke det er dem med skattelettelser, der går forrest her, nok mere dem skattelettelsen er taget fra.

Jeg oplever nærmest alle unge under 25 år, og som i kontakt med socialforvaltningen, og som er på diverse nedsatte ydelser – hvilket stort set alle etniske unge er - som i farezonen for at realisere hvad der så ikke skete i går”.

 

Vi håber at høre fra dig. Og at du vil høre mere om vores arbejde. Tale med de tidligere brugere og personale, være med at få ryddet op i den konflikt vi har haft med kommunen, så vi forhåbentlig kan komme videre. For ALLE parter har tabt på den sag.

 

Med venlig hilsen

Gaderummet v/

 

Kalle Birck-Madsen, cand.psych.

Tidligere forstander Gaderummet

Bogtrykkervej 25, st.th.

2400 Købehavn NV:

Mob.2487 9126

 

www.gaderummet.dk

www.tvgaderummet.info

 

 

Gaderummets bestyrelse, pt. hvilende

 

      E-mail: Preben Brandt (pb@udenfor.dk);

      E-mail: Line Lerche Mørck (llm@dpu.dk)

      E-mail: Janus Malmcolm Pedersen (janus.malcolm@Advocate.dk)

      E-mail: Maya Thisted (mthisted@tiscali.dk)

      E-mail: Peter Mosegaard (petermosegaard@gmail.com)

      E-mail: Anton Jørgensen (aalsbjerg@gmail.com)

 

Suppleanter:

 

      E-mail: Morten Nissen (Morten.Nissen@psy.ku.dk)

      E-mail: Hanne Reumert (Reumert@Nygade4.com)

      E-mail: Alina Djakowska (gretsche@hotmail.com)

      E-mail: Ulrik Steger(ulrik-2steger@hotmail.com)

      E-mail: Kent Iversen (kent_iversen@hotmail.com)

      E-mail: Thomas Stahl Pedersen (stael0@msn.com)