GADERUMMET OG JORDKARMA – i eftersporene af Roskilde Festival 2012
Torsdag 12.juli 2012 og ugerne frem

 

Også i år har Gaderummet fået ”Frivilligt socialt arbejde” på Roskilde Festival.

Det er så EFTER musikken og campingen, og det består i at gøre markerne til marker igen, dvs. fjerne de sidste små ting som glasskår, cigaretfiltre, papir, pløkker og alt muligt andet småt, så man ikke kan se, at der har været en festival.

Torsdag d.12.juli = første markdag. Kom gerne før!
Efteroprydning efter Roskilde Festival – også kaldet ”Gaderummets jordkarma” – har første markdag torsdag d.12.juli.

I dagene før – mandag og tirsdag - samler vi ting, og bygger til sidst lejren af det fundne. De sidste par år har vi haft arbejdslejr i mere end 2 måneder. Så er man ikke med i starten, er der nok noget senere. Nogen vælger at blive i lejren hele sommeren, andre tager jævnligt frem og tilbage. Der er toilet og badefaciliteter, og maden laver vi på bål. Og der er de store søer at svømme i.

Vi plejer at være mellem 15-20 – men vil meget gerne være mange flere - og som Gaderummet indendørs, er der mange forskellige sprogstammer og verdenserfaringer til stede.
Lejren laves for lejren, og for at udføre markarbejde. Du er velkommen, på din måde, men lejren skal tjene marken - og det gode liv, når folk kommer tilbage herfra - den periode vi er her.

Stilheden med fuglepip, vejret i al dets pragt, og de uendelige sletter og bjerge, der ligger forude - dét er for nogen en lise for sjælen; - For andre et helvede for de kommer fra noget, de ikke kan glemme. Men så måske den rette, den gyldne mellemvej.

Transport til lejren, fortæring, forplejning med meget mere tilbydes, gennem deltagelse i arbejdet.


 Video 1min

Lejren sidste år, holdt næsten til sidste uge, men i starten af september, kom stormen – igen! Halvdelen af lejren, havnede på den anden side af en række træer.

Kontakt
Mail:
kallebm@mail.dk; gretsche@hotmail.com
Mob.
Kalle 2487 9126; Alina 5240 0489
Send meget gerne en sms, hvis telefonen ikke besvares

Sted: 3km fra Roskilde Station. Der er bus derud.
Gaderummets lejr ligger bag festivalområdet.
Adresssen er: "Vor Frue Hovedgade 6", gå ned af grusvejen til højre og se efter lejren langt nede, mark N70-N71.

gaderummet.dk

 

2011
Sidste år kom vi tilbage til København med en stor mængde telte, soveposer, tæpper, bestik, stole osv., men der var ikke noget sted at placere det. Så det kørte rundt fra det ene til det andet sted, mens det blev givet til gadens folk, og det endte med, næsten at blive helt tømt gennem vinteren. Det modsvarede behov, men det var vildt besværligt! Havde vi haft et Gaderum, så havde det været nemmere. Vi kunne også have samlet mange flere ting i 2011, end vi gjorde 2 mænd, men hvor af gøre af dem, før de finder en, der har behov eller kan bruge det.  

 

Andre klip fra efteroprydningen:
tvg-2009 Til Chr. IV Inner Wheel Hillerød. "Om maden fordelt på broerne, og om efteroprydningen i roskilde", 30min
tvg-2011 "Jeg drømte engang om verdens undergang". Kortfilm 13min