Nyhedsbrev Gaderummet april 2008

 

Støt os med et lod den første i måneden

 

Gaderummet har organiseret sig, så det kan håndtere de næste mange års udfordringer, herunder retssagen som kommunen har trukket os ind i. Men indtil det økonomiske er helt selvkørende igen, har vi brug for hjælp udefra. Send derfor gerne denne tekst videre.

 

Vi har – som i januar 2008 hvor vi også var ved at miste strømmen – et skarpt hjørne her i starten af april 2008,

Så kan du undvære et bidrag til den første – et lod på kr.100, 200, 500 eller 1000 – kan Gaderummet komme videre. Og for hver måned dette sker, jo bedre og nemmere. Vi har derfor oprettet:

 

 

Støttegruppe for Gaderummet: alle der kan støtte bare med en seddel hver måned, må gerne gøre det på Danske bank, reg.0274 og kontonr.0766399. Det vil gøre en stor forskel. Brug eventuelt PBS hvis du vil spare gebyrer.

 

GR-servise: alt forfaldent arbejde udføres til almindelig timeaflønning. Gaderummet har mange genier, der kan alt, og måske har vi lige den ekspertise, som du savner. Lige så har vi mange slidere, der kan knokle, og måske du lige har brug for disse. Vi har stor teknisk ekspertise, kan reparere stort set alt, også indenfor IT-området. Ingen opgave er for lille, store opgaver tager muligvis lidt tid. Skriv mail på: info@gaderummet.dk; Eller send SMS på mob.2487 9126. Telefonbesked kan lægges på tlf.3581 5555. Og vi kontakter tilbage hurtigst muligt. Se.nr. er 18194279.

 

Ønskebrønden: vi er ude på gader og stræder med Ønskebrønden, hvor man kan ønske for en mønt, når vi kan. Mennesker på gaden har været gavmilde, og har dermed været med til at hjælpe os igennem. Ønskebrønden vil også fremover udgøre en vigtig ting for de månedlige udgifter.

 

Loppemarked: vi vil prøve at søge ind på diverse loppemarkeder, for vi er gode til at finde og reparere ødelagte ting, som andre måske vil købe.

 

En lille ungegruppe trækker den store forhutlede gadegruppe af unge

Nye i Gaderummet har typisk ingen økonomi overhovedet, men en masse konflikter og nød med sig. Efter lidt tid i Gaderummet kommer man videre med tilgang til sociale ydelser, eller med arbejde. Mange rejser så efter lidt tid også videre, ud af huset. Og fint. Sådan skal det også være.

Men det betyder, at det altid kun er en lille gruppe af gadeunge i Gaderummet, der trækker det store læs. Resten er enten nye unge på vej ind, med masser af konflikter og fattigere end selv den mest udstødte kirkerotte; eller på vej videre, passende skole, uddannelse eller arbejde.

 

Støtte fra andre udenfor Gaderummet

Siden kommunen stoppede sine midler til Gaderummet i maj 2007, har støtter udenfor huset bidraget med stort og småt, også økonomisk, og uden hvilken vi ikke havde klaret os. Mange ved vi ikke, hvem er, så her er stor tak til også de ukendte støtter. Alle dem der ikke har ladet sig forblinde af politikernes skræmmekampagne om Gaderummet i pressen, men kan og tør tænke selv.

 

Det vil som nævnt tage lidt tid at foretage omorganiseringen, og derfor håber vi på stor velvilje fra sympatisører af vores arbejde. Vi vil ikke ødelægge os selv ved at kræve brugerbetaling – for så er det de svage igen, der skal betale prisen - men så er vi også nødt til at satse bredt for at komme igennem og for at svare vores samlede udgifter.

Vi har ingen husleje – den betales af vores indefrosne midler i Socialforvaltningens regi – så ved fælles hjælp vil det være muligt at fortsætte Gaderummets arbejde som bosted, værested og psykologisk og social hjælp.

 

Gaderummet, 31.marts 2008, www.gaderummet.dk; info@gaderummet.dk

 

Gaderummet blev ramt af en mindre brand natten til søndag. En glød raserede vores TV-stue, inden den blev slukket. Rummets opbygning med brandvæg omkring og branddøre fungerede som det skulle. Ingen kom til skade, få skader, men ærgerligt. Og det belaster desværre vores anstrengte økonomi.

 

Seneste kommentar til Socialborgmester Mikkel Warming, se indlægget 17.marts 2008 About Mayor Warming's position toward facts. A case story v/ Kalle Birck-Madsen. Translated by Marian B. Goldstein

  

Gaderummet

Rådmandsgade 60

2200 København N

Tlf.3581 5555