YouTube-videoer aug.09:
Kan undertrykte frigøre sig selv? NørrebroTV 7 min (del 1 ad 3)

Hej Jer.

Et udkast til en ny startside. De forskellige rubrikker kan ændres. Pt indeholder den de gamle links, som findes på hjemmesiderne. Der mangler mange. De fleste links virker ikke endnu, for der skal laves en systematisering, tilføjelse og fjernelse så der er hvad der skal være.

Siden er lige til at ændre. Den er lavet til at blive set fra en lille skræm til en start, jo større skærm jo mere af det ydre sorte eller anden farve - med tekst og rullepanel - får man med i fuld skærmvisning.

Ting til links og indhold modtages gerne.

Kalle

Nedenfor teksten oprindeligt fra 2001 - som den stadig står flere steder.

2001 GADERUMMET

Gaderummet er et døgnåbent sted for gadebørn og andre udstødte eller marginaliserede unge. Det er også et sted for almindelige unge der er i knibe og nød.
Det er unge som enten ikke har råd til at søge psykolog, eller også har dårlige erfaringer med det mere etablerede behandlingssystem.

Det er stedets politik at der specielt skal være plads til unge, der ikke har andre steder at være. De unge er tit udelukkede fra sammenhænge, hvor de føler sig hjemme.

Lokalerne som Gaderummet råder over er de to øverste etager, i en baggårdsejendom med 5 etager. Der er et enkelt rådgivningslokale og derudover et stort fælleslokale, der både fungere som opholdsstue, aktivitetsrum, og kontor for forskelligt administrativt arbejde. I den ene ende er der adgang til køkken og toilet. Oven over, på loftet, er der blevet indrettet mere eller mindre permanente sovepladser.

2001 REGNBUEN

Regnbuen er et psykologisk rådgivnings og behandlings tilbud som har til huse i Gaderummet. Behandlingen er et medicin frit alternativ til den behandling der almindeligvis tilbydes.

I det psykologiske arbejde vægtes deltager indragelse og medbestemmelse gennem deltagelse. Problemer anskues, men diagnosen stilles først når problemet er afhjulpet; så kan man med rette sige hvad der virkede, og ud af det aflede karakteren af problemet.

De unge har ofte dårlige erfaringer og oplevelser fra det etablerede behandlingssystem. De føler at de er blevet mødt med tvang, kontrol og medicin. Den terapi Regnbuen tilbyder imødekommer de unges efterspørgsel på kropsterapi, samtale, og hjælp til det praktiske, som at få et måltid mad.

2001 HISTORIE

Gaderummet og Regnbuen er resultatet af 13 år udvikling for hvad der i sin tid startede som frivillig rådgivning af unge med psykiske problemer.

Ideen bag var og er at undersøge, udvikle og arbejde med et medicinfri alternativ til behandling af psykiske lidelser.

2001 NYHEDER

Nyheder og projekter

Vi er som altid aktive og summer af nye ideer.

Her er der mulighed for at følge med i hvilke aktiviteter der for tiden er på tapetet.

Der er også mulighed for at se nogle af Gaderummets tidligere projekter, eller besøge Gaderummet eget Galleri.